• ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ /29 Ιουνίου - 25 Σεπτεμβρίου 2015

Πρόγραμμα περιοδείας:

Ιούνιος

Δευτέρα 29/6                     Ηράκλειο Κρήτης – «Τεχνόπολις»

Ιούλιος

Παρασκευή 10/7                Αθήνα – Κηποθέατρο Παπάγου
Σάββατο 25/7                     Χαλκιδική – Φεστιβάλ Σάνης

Αύγουστος

Σάββατο 8/8                        Κέα – Αμφιθέατρο λαογραφικού μουσείου Κέας στο Μυλοπόταμο
Κυριακή 16/8                      Πάρος – Θέατρο «Αρχίλοχος»
Δευτέρα 17/8                      Νάξος – Πύργος Μπαζαίου
Τετάρτη 19/8                      Σαντορίνη – Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης
Πέμπτη 20/8                        Τήνος – Θέατρο στον Κουμάρο

Σεπτέμβριος

Πέμπτη 3/9                      Θεσσαλονίκη – Μονή Λαζαριστών
Παρασκευή 11/9              Ελευσίνα – Αισχύλεια
Παρασκευή 25/9              Αθήνα – Άλσος Νέας Σμύρνης

Οι πρώτες τους εμφανίσεις τον Μάρτιο, έγιναν αθόρυβα sold out. Η συνάντηση της Ελλης Πασπαλά και του Vassilikos ήταν μια οφειλή χρόνων, που φέτος πραγματοποιήθηκε με τον πιο όμορφο τρόπο, στο «Play».

Φέτος το καλοκαίρι, το “Play” θα παρουσιαστεί σε ανοιχτούς χώρους σε μια σειρά εμφανίσεων γεμάτες κομψή ελαφρότητα, λεπτό χιούμορ, αυθορμητισμό και απρόσμενους αυτοσχεδιασμούς, φέρνοντας μια σπάνια μαγεία στις καλοκαιρινές νύχτες.

Ενα παιχνίδι φωνών, ρόλων, μουσικών επιλογών, εκπλήξεων από αυτά που σπάνια τολμούν πια οι τραγουδιστές.

Το “Play” είναι ο λόγος που οι δύο ερμηνευτές ήρθαν ξανά κοντά, δέκα χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση / συνεργασία στα Reflections του Μάνου Χατζιδάκι, όπως τα διασκεύασαν οι Raining Pleasure.

Το παιχνίδι χώρεσε άλλους δύο παίχτες, δύο σπουδαίους σολίστες, τον David Lynch στα πνευστά (και όχι μόνο…) και τον Τάκη Φαραζή στα πλήκτρα, που δέχτηκαν να «παίξουν» μαζί τους με την ευρύτερη έννοια του πρωτότυπου μουσικού παιχνιδιού, που στήθηκε για να χωρέσει τραγούδια από Χατζιδάκι και Beatles, Αττίκ και Tσιτσάνη αλλά και Joni Mitchell.

Η Πασπαλά υπήρξε άλλωστε από τα αγαπημένα παιδιά του Μάνου Χατζιδάκι, αφού η δισκογραφική τους συνάντηση ξεκίνησε παλιότερα και από την εποχή του Σείριου και συνεχίστηκε και αργότερα με τη συμμετοχή της στην ηχογράφηση σπουδαίων έργων του. Ο Vassilikos μπορεί να μην πρόλαβε μια τέτοια συνεργασία, τον «συνάντησε» όμως αργότερα, όταν διασκεύασε εξαιρετικά τα Reflections, μαζί με τους Raining Pleasure.

Η νέα τους συνάντηση τους βρίσκει πιο ώριμους και γεμάτους έμπνευση για ένα μοναδικό ταξίδι μέσα από απρόβλεπτες μουσικές στάσεις, σε τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου. Οι ζωές τους άλλωστε μοιράζονται στο «εδώ» και στο «εκεί».

Η Έλλη Πασπαλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στις ΗΠΑ αλλά επέλεξε να ζει στην Ελλάδα, ενώ ο Vassilikos γεννήθηκε εδώ αλλά επέλεξε να ζει και να δημιουργεί στην Ευρώπη, με τελευταίο, σημερινό σταθμό το Λονδίνο.

Οι δύο σημαντικοί Έλληνες μουσικοί που παίζουν μαζί τους, ο σαξοφωνίστας και συνθέτης David Lynch και ο πιανίστας και συνθέτης Τάκης Φαραζής είναι μάλιστα παλιοί συνεργάτες της Πασπαλά, οι οποίοι έχουν στιγματίσει τη μουσική της πορεία και εξέλιξη.

Μια απρόοπτη συνάντηση με διαδραστικό χαρακτήρα, όπου βρίσκουμε την Έλλη, εκτός από το τραγούδι, στο πιάνο και τα κρουστά και τον Vassilikos στο τραγούδι, την κιθάρα, το μπάσο, αλλά και τα τύμπανα.