Ένα διαφορετικό live με τραγούδια από την εποχή των Raining Pleasure και των διασκευών του Vintage έως το τελευταίο πρόσφατο προσωπικό του άλμπουμ, ένα καινούργιο μουσικό ‘κολάζ’ πρόκειται να παρουσιάσει ο Vassilikos, μέσα από τις ενορχηστρώσεις του Αλέξανδρου Λιβιτσάνου και τη συμμετοχή των πνευστών οργάνων του Ventus Ensemble, στους φίλους που θα παρακολουθήσουν τη συναυλία του τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 στις 21:30 στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, μπροστά από το γλυπτό πάρκο του Φιλόλαου.

Στη συναυλία θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και για αυτό το λόγο θα υπάρξει περιορισμένος αριθμός θεατών οι οποίοι θα πρέπει να έχουν κάνει την προκράτηση της θέσης τους στο τηλέφωνο 2310 240002 (Δευτέρα-Κυριακή 11:00-16:00) και την παραλαβή του σχετικού δελτίου πριν την ημερομηνία της συναυλίας. Η είσοδος στη συναυλία θα γίνεται από την Πλατεία ΧΑΝΘ. Η συναυλία θα μεταδοθεί και διαδικτυακά μέσω live streaming από την ιστοσελίδα του MOMus www.momus.gr, τη σελίδα του στο Youtube @MOMusMuseumsκαι τη σελίδα στο facebook του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, @MOMusContemporary.

Ο Vassilikos, συνθέτης και στιχουργός των Raining Pleasure, μετά από το χρυσό Vintage και το εξαιρετικά τολμηρό Sunday Cloudy Sunday σε διασκευές της μουσικής το Βασίλη Τσιτσάνη, αλλά και το καινούργιο προσωπικό του άλμπουμ Amazing Grey,  το οποίο μας παρουσίασε τον περασμένο Απρίλιο, επιστρέφει με αυτό το καινούργιο πρότζεκτ, που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των καλοκαιρινών συναυλιών του 2020. Είναι η πρώτη φορά που ο Vassilikos εμπιστεύεται τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών του σε κάποιον άλλον και μάλιστα σε μία πολύ ιδιαίτερα ενορχήστρωση, που θα μας ταξιδεύει από το ένα κομμάτι στο άλλο, χωρίς παύση!

Αλέξανδρος Λιβιτσάνος, συνθέτης, πιανίστας και ενορχηστρωτής, είναι ένας από τους πιο δραστήριους μουσικούς της εγχώριας δισκογραφίας, μετρώντας δεκάδες επιτυχημένες συνεργασίες με τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες, από το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι έως και alternative, hip-hop και ηλεκτρονική μουσική. Το ντεμπούτο του έγινε το 2016 με την κυκλοφορία του έργου του «Circular Argument» από την “Decca Classics”. Έργα του έχουν παρουσιαστεί ζωντανά στην Αμερική, την Ιαπωνία, την Ελβετία, την Πορτογαλία, τη Χιλή και την Ελλάδα.

Τα μέλη του Ventus Ensemble έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς μουσική για τα ξύλινα και χάλκινα πνευστά, έχοντας ήδη εντυπωσιάσει με τον ιδιαίτερο ήχο και τις προσεκτικά επιλεγμένες τους ερμηνείες σε μεγάλες αίθουσες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ο ξεχωριστός τρόπος προσέγγισής τους στην μουσική τους καθιστά ένα από τα σημαντικότερα σύνολα πνευστών τόσο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Vassilikos: Τραγούδι
Αλέξανδρος Λιβιτσάνος: Ενορχηστρώσεις – Πιάνο
Δημήτρης Γκόγκας: Τρομπέτα, Φάνης Βερνίκος: Τρομπέτα
Γιάννης Γούναρης: Γαλλικό Κόρνο
Σπύρος Βέργης: Τρομπόνι
Παναγιώτης Μπακόλας: Τούμπα
Γιάννης Λαμπρόπουλος: Επιμέλεια Ήχου
Τηλέμαχος Ανδρεάδης: Επιμέλεια Φωτισμών

Επιμέλεια Παραγωγής: Menta ART Events, www.menta3.com