• ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ /Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018
  • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ /Πύλη Αμμοχώστου (Λευκωσία)
  • ΕΝΑΡΞΗ /Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30
  • ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ / Προπώληση 20 ευρώ για τις 3 βραδιές / Μια βραδιά 15 ευρώ / Στα ταμεία εισόδου τριπλό εισιτήριο 25 ευρώ
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / 22766459

Εισιτήρια προπωλούνται σε όλους τους Φούρνους Ζορπά και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα www.soldoutticketbox.com

Μία ξεχωριστή παράσταση, αφιερωμένη στον μουσικοσυνθέτη Μάριο Τόκα, οργανώνει η νεολαία της ΕΔΟΝ στο φετινό της φεστιβάλ στις 6/7/2018

Ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο με αγαπημένα τραγούδια, μελωδίες που έχουν γράψει τη δική τους λαμπρή σελίδα στην ιστορία της ελληνικής μουσικής, από έναν από τους πιο γνήσιους, μελωδικούς και αυθεντικούς δημιουργούς και ταυτόχρονα από τους πλέον σεμνούς, διακριτικούς και αξιόλογους ανθρώπους. Ένα μουσικό αφιέρωμα  γεμάτο μνήμες, νοσταλγία, αρώματα με εικόνες της Κύπρου και της Ελλάδας. Με τραγούδια της παρέας, του αγώνα, της φιλίας των λαών,του έρωτα. Τραγούδια σταθμοί στο μουσικό γίγνεσθαι.

Ο Μάριος έζησε την εισβολή, αυτές οι μνήμες ήταν έμπνευση για τις μελωδίες του, οι οποίες  ήταν γραμμένες με συναίσθημα, με ψυχή όπως«Η Δική μου Πατρίδα», «Πενταδάκτυλος», «Αμμόχωστος Βασιλεύουσα»  τραγούδια ελπίδας για την επανένωση του νησιού με μια βιώσιμη και δίκαιη λύση,καθώς και άλλα τραγούδια-σταθμοί της μουσικής σκηνής όπως «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη», «Η εθνική μας μοναξιά», «Λαδάδικα», «Μια στάση εδώ», «Εξαρτάται», «Θάλασσες», «Σαν τρελό φορτηγό», «Δίδυμα φεγγάρια», «Αννούλα του χιονιά» κ.α.

Αυτά τα σπουδαία τραγούδια του, που έμειναν ζωντανά στις καρδιές των ανθρώπων, θα μας χαρίσουν σε μία μοναδική συναυλιακή βραδιά οι σπουδαίοι ερμηνευτές Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης, Γιώτα Νέγκα καιΜίλτος Πασχαλίδης,  μαζί με την ορχήστρα «ΜΑΡΙΟΣ ΤΟΚΑΣ», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Παπαζαχαριάκη και σύμβουλο προγράμματος την Αμαλία Τόκα.

Η ΕΔΟΝ φέρνει τους νέους σε επαφή με το πρωτοπόρο καλλιτεχνικό έργο τoυ συνθέτη που μελοποίησε έργα μεγάλων μας ποιητών και στιχουργών, επιδιώκοντας την προστασία, διατήρηση και αξιοποίηση της σπουδαίας μουσικής κληρονομιάς που μας άφησε ο Μάριος Τόκας.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια Ηλίας Μπενέτος

Επί σκηνής μία ομάδα εξαιρετικών μουσικών, Άκης Κατσουπάκης – πλήκτρα, Κώστας Μιχαλός– κιθάρες, Μίμης Ντούτσουλης – μπάσο, Γιάννης Παπαζαχαριάκης– κιθάρες, Γιώργος Παπαχριστούδης – πιάνο, Γιάννης Σινάνης – μπουζούκι, Ντίνος Χατζηιορδάνου – ακορντεόν

Επιμέλεια Παραγωγής:
Menta Art Events
www.menta3.com
2108617577