• ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ / Από 24/11/2010 έως 24/06/2011

Ο Γιάννης Κότσιρας ετοίμασε για φέτος μια πολύ διαφορετική παράσταση με την οποία ταξιδεύει στην χειμωνιάτικη Ελλάδα!

Επέλεξε ανάμεσα στα αγαπημένα τραγούδια της δισκογραφίας του αλλά και αγαπημένα του τραγούδια, της ευρύτερης Ελληνικής και παγκόσμιας δισκογραφίας και μας τα παρουσιάζει με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο χωρίς ρεύμα αλλά με πολύ ηλεκτρισμό…

Πέντε σπουδαίοι μουσικοί, κυριολεκτικά συμπρωταγωνιστούν σε αυτή την καινούργια μουσική προσέγγιση, βάζοντας ο καθένας την ενορχηστρωτική του πρόταση, την προσωπική του δεξιοτεχνία αλλά και ικανοποιώντας την ανάγκη έκφρασης του, μέσα από την αυτοσχεδιαστική ελευθερία της παράστασης.

Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης στην κιθάρα και στο τραγούδι ήδη γνωστός από την συνεργασία του με τον Γιάννη στο CD “Και πάλι παιδί” αλλά και με το καινούριο τραγούδι “Αγάπη μου εσύ” που συμπεριλαμβάνεται στο ολοκαίνουριο Γιάννης Κότσιρας Live 2010. Ο Βαγγέλης Μαχαίρας σε όλο το φάσμα των λαϊκών εγχόρδων από το λαούτο στον τζουρά και από το μπουζούκι στο μαντολίνο αλλά ταυτόχρονα ο παλιότερος συνεργάτης και ο συνθέτης του κλασικού πλέον “Κάπου θα βρεθούμε”. Ο Δημήτρης Μουτάφης στο άταστο ακουστικό μπάσο, ο νεότερος στην παρέα αλλά και σπουδαίος ρυθμιστής του δυναμισμού που αναδύεται από την παράσταση.

Ο Γρηγόρης Συντρίδης εκπλήσσει όλους ευχάριστα για άλλη μια φορά, εγκαταλείποντας το σταθερό πόστο του στα τύμπανα και τον βλέπουμε για πρώτη φορά στα κρουστά. Και τέλος φυσικά το πολύπλευρο μουσικό ταλέντο του Κώστα Συντρίδη στο πιάνο και στα φωνητικά με απόλυτη διάθεση ανατροπής. Σταθερά τα τελευταία χρόνια, τη διατήρηση του πολύ υψηλού επιπέδου στα φώτα και στον ήχο έχουν, ο Γιώργος Τέλλος, ο ’ρης Κουντούρης και ο Λάμπρος Μπούνας.

Ο τίτλος της παράστασης “Έτσι απλά…” γεννιέται μέσα από την ανάγκη του ερμηνευτή να τραγουδήσει με μόνο στόχο την προσωπική επαφή με τον κόσμο αλλά και με τα τραγούδια απογυμνωμένα από κάθε λογής φανταχτερά στολίδια. Έτσι απλά, παρέα με πέντε από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς, σε μία ατμοσφαιρική παράσταση που μέσα στις 2 ώρες που διαρκεί, προκαλεί το μυαλό και τις αισθήσεις να παραδοθούν  μόνο στο τραγούδι και τη μουσική. Χωρίς ρεύμα αλλά με πολύ ηλεκτρισμό.

Έτσι απλά…Καλή ακρόαση…

 

  •  24 Νοεμβρίου: Λεμεσός, θέατρο “Ριάλτο”
  •  5 Ιανουαρίου: Ρόδος
  • 30 Μαρτίου: Σύρος, Θέατρο “Απόλλων”
  • 31 Μαρτίου: Σύρος, Θέατρο “Απόλλων”
  • 25 Απριλίου: Κέρκυρα, “ΕΠΤΑ Τεχνών Τόπος”
  • 26 Απριλίου: Κέρκυρα, “ΕΠΤΑ Τεχνών Τόπος”