Προαύλιος Χώρος Κλειστού Γυμναστηρίου/ Dappos Gym
Φεστιβάλ Στρογγύλη – Καλοκαίρι 2019

Ο Γιώργος Ανδρέου παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια δικά του, συνθέσεις που έχουν δισκογραφηθεί και άλλες ανέκδοτες ακόμη, καρπός όλες τους της πολύχρονης δημιουργικής του διαδρομής στον χώρο της Ελληνικής μουσικής. Διαλέγει εξίσου μουσικές και τραγούδια που τον καθόρισαν και του γέννησαν την ανάγκη να εκφραστεί με τη μουσική (αλλά και τον στίχο) – δημιουργίες σημαντικών συνθετών Ελλήνων και ξένων, σε λόγια στιχουργών και ποιητών σπουδαίων, αλλά και μουσικές και τραγούδια της Παράδοσής μας, Δημοτικής και Λαϊκής. Με όργανο συνοδείας το αγαπημένο του πιάνο (που το ξέρει καλά και σε βάθος), γεννά ηχητικές εικόνες, φωτίζει σχέσεις και επιρροές, αποκαλύπτει καταγωγές και (καλά κρυμμένες) συνομιλίες.

 

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου έχει συνεργαστεί πολλές φορές και με μεγάλη επιτυχίαμε τον Γιώργο Ανδρέου, τόσο δισκογραφικά, όσο και σε ζωντανές εμφανίσεις. Φέτος θα συναντηθούν για άλλη μια φορά επί σκηνής, με τραγούδια παλιά και νέα αγαπημένα από το προσωπικό τους ρεπερτόριο και όχι μόνο!

Η Κορίνα Λεγάκη, μία από τις σημαντικότερες νέες ερμηνεύτριες της Ελληνικής μουσικής σκηνής, ενσαρκώνει τα τραγούδια, προσθέτοντας το προσωπικό της σήμα, την ευαισθησία της και την ικανότητα να κινείται σε διαφορετικά αισθητικά και ηχητικά τοπία με την ίδια άνεση, έμπνευση και σεβασμό.

Μαζί τους τρεις σπουδαίοι μουσικοί -συνεργάτες τους όλα αυτά τα χρόνια

Παναγιώτης Τσεβάς: ακορντεόν
Βαγγέλης Καλαμάρας: Τυμπανα
Στέργιος Μητρούσης: Μπάσο
Ηχοληψία: Παναγιώτης Πετρονικολός.

Γιώργος Ανδρέου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κορίνα Λεγάκη:
Σε μια συναυλία με πολλές αγαπημένες μουσικές και σπουδαία τραγούδια της ελληνικής μουσικής δισκογραφίας.