• ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ / Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019
  • ΩΡΑ /21:00
  • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ /Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Πανοραμικά Σκαλιά

Line up
Παύλος Παυλίδης: φωνή
Φώτης Σιώτας: φωνή και βιολί
Βαγγέλης Στεφανόπουλος: πιάνο, synths
Παρασκευάς Κίτσος: μπάσο, φωνή
Jan Van de Engel (ΓΙΑΝ ΒΑΝ): τύμπανα

Εκλεκτή καλεσμένη η τραγουδίστρια Ειρήνη Αραμπατζή, τακτική ΓΙΑΝ ΒΑΝ
συνεργάτης σε ηχογραφήσεις και live.

ΓΙΑΝ ΒΑΝ/Jan Van de Engel είναι η μπάντα/ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί ο drummer Γιάννης Αγγελόπουλος για τις μουσικές που γράφει.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει μία μοναδική συναυλία των
ΓΙΑΝ ΒΑΝ + ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019 στις 21:00

Η πρόσφατη κυκλοφορία του mini album “Κακό Ποίημα” του ΓΙΑΝ ΒΑΝ σε συνεργασία με τον Παύλο Παυλίδη είναι η αφορμή για αυτήν την επί σκηνής συνάντηση. Ο Παύλος Παυλίδης στάθηκε ιδανικός ερμηνευτής αυτού του σύγχρονου, πολυδιάστατου κατά βάση synthpop δίσκου. Ερμήνευσε όλα τα τραγούδια του άλμπουμ εκτός από το ομώνυμο κομμάτι, όπου οι στίχοι του Ευθύμη Φιλίππου ακούγονται από τον πεζογράφο και μεταφραστή Αχιλλέα Κυριακίδη. Η μουσική του ΓΙΑΝ ΒΑΝ, οι στίχοι του Φιλίππου και η φωνή του Παυλίδη συναντιούνται φυσικά και ουσιαστικά. Η επεξεργασία του τελικού ηχητικού περιβάλλοντος από τον παραγωγό Χρήστο Λαϊνά κάνει τον προσωπικό αυτό δίσκο, συλλογικό.

Αυτό είναι μόλις το  δεύτερο κοινό τους live. Θα ακούσουμε ζωντανά όλα τα τραγούδια του mini album “Κακό Ποίημα”, έξι πρωτότυπες συνθέσεις, τρεις σε στίχους του Ευθύμη Φιλίππου και τρεις σε στίχους Jan Van de Engel (ΓΙΑΝ ΒΑΝ), αρκετό από το αυθεντικό υλικό των προηγούμενων δίσκων ΓΙΑΝ ΒΑΝ αλλά και κάποια αγαπημένα τραγούδια του Παύλου Παυλίδη.

Στο “Κακό ποίημα” ο ΓΙΑΝ ΒΑΝ φεύγει από τον κόσμο και τον ήχο της λαϊκόδημοτικής παράδοσης με την οποία καταπιάστηκε στο παρελθόν αλλά και τους γαλλοβραζιλιάνικους πειραματισμούς του προηγούμενου EP “Essa Moça”, και φτιάχνει ένα εντελώς νέο ηχητικό σύμπαν.

Ο ήχος της μπάντας συνδυάζει τα αναλογικά συνθεσάιζερ του Βαγγέλη Στεφανόπουλου, τις εμονικές μπασο-γραμμές του Παρασκευά Κιτσου και το έντονα ρυθμικό στοιχείο ενώ, ενεργειακά προσπαθεί να ισορροπήσει την εσωστρέφεια με ισχυρές δόσεις εξωστρέφειας. Ο Φώτης Σιώτας στο ηλεκτρικό βιολί εναι το καινούριο μέλος της μπάντας, ενώ έχει παράλληλα  αναλάβει το τραγουδιστικό μέρος του παλιότερου ρεπερτορίου.