• ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ /Από 19/01/2010 έως 10/02/2010
  • ΧΩΡΟΣ / Stage: 26ης Οκτωβρίου 27

ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ Η ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΜΙΔΑΣ

Μετά από 28 χρόνια η Λένα Πλάτωνος κάνει πράξη τη φράση που ξεσήκωσε το κοινό πέρυσι το καλοκαίρι στο κατάμεστο Ηρώδειο, στην πρώτη της ζωντανή εμφάνιση έπειτα από απουσία χρόνων. «Επανήλθα» είχε πει και το αποδεικνύει τώρα με τις δύο εμφανίσεις που θα πραγματοποιήσει στη σκηνή του STAGE στη Θεσσαλονίκη,  όπου έχει να εμφανιστεί από το 1989!

Πολλά επίθετα έχουν προσπαθήσει να περιγράψουν το «Σαμποτάζ» από την πρώτη του κυκλοφορία το 1981. Μέχρι σήμερα παραμένει ανεξάντλητο, ρηξικέλευθο, αναρχικό, σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης, ένα έργο εμβληματικό που κατάφερε να κλυδωνίσει τα θεμέλια της μουσικής σκηνής– σχεδόν σαν το σεισμό της χρονιάς εκείνης.

Δυο χρόνια πριν από την είσοδο του δίσκου–ορόσημου στην τέταρτη δεκαετία ζωής του, οι αστραφτεροί καλλιτέχνες που τον δημιούργησαν επάνω στο σφρίγος της νεότητάς τους, έχοντας διανύσει σημαντικά διαστήματα τα χρόνια που μεσολάβησαν, ξαναβρίσκονται για δύο συναυλίες στη Θεσσαλονίκη.

Με σπάνιες ζωντανές εμφανίσεις η σπουδαία συνθέτρια Λένα Πλάτωνος έχοντας παραδώσει σημαντικά έργα στην ελληνική μουσική, από την «Λιλιπούπολη» στο «Γκάλοπ» και τις «Μάσκες ηλίου», τα χρησμικά «Λεπιδόπτερα», τα «Ημερολόγια» κ.ά., επιβεβαιώνει τον τίτλο της ως ιέρεια της ηλεκτρονικής μουσικής και συνεχίζει το μοναχικό της δρόμο μέσα από την ποίηση και την μουσική «χωρίς κανέναν Έλληνα πρόγονο», όπως έχει γραφτεί.

Η Σαβίνα Γιαννάτου, η πιο ιδιαίτερη ερμηνεύτρια της χώρας μας, συνεργάστηκε επί σειρά ετών με την Πλάτωνος ενώ η προσωπική της δημιουργία την έχει καθιερώσει ως sui generis καλλιτέχνιδα με σπουδαίες εμφανίσεις στο εξωτερικό και αδιάκοπη παρουσία στην ελληνική δισκογραφία.

Ο Γιάννης Παλαμίδας με την ιδιαίτερη φωνή του, έχει τρεις προσωπικούς δίσκους στο ενεργητικό του και έχει συμμετάσχει σε δισκογραφικές δουλειές που έχουν αφήσει εποχή.

Το ανεπανάληπτο αυτό τρίο παρουσιάζεται ζωντανά στην σκηνή με επίκεντρο τα 13 τραγούδια του «Σαμποτάζ» σε στίχους Μαριανίνας Κριεζή αλλά και άλλα από τη μουσική και στιχουργική δημιουργία της Πλάτωνος.

Μαζί τους ο Στέργιος Τσιρλιάγκος στις ενορχηστρώσεις-programming-sound design-πλήκτρα, ο Στράτος Σπηλιωτόπουλος στην κιθάρα, ο Chico στα τύμπανα και ο Vlastur στο μπάσο.

Παραστάσεις: Τετάρτη 10 και Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010, ώρα 21.30

Stage: 26ης Οκτωβρίου 27

Πληροφορίες – κρατήσεις:  2310 566768

Τιμή εισιτηρίου: 30€