Βιογραφία

Ο Νίκος Χιώτογλου είναι μαέστρος και συνθέτης.
Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1984 και κατάγεται από τον Βόλο. Προέρχεται από οικογένεια, η οποία έχει άμεση σχέση με την ελληνική μουσική. Από πολύ μικρή ηλικία ανδρώνεται μουσικά σε ένα περιβάλλον που σχετίζεται με το χορωδιακό τραγούδι, τους έντεχνους και παραδοσιακούς δημιουργούς αλλά και την Κλασσική μουσική.

Σε ηλικία έξι ετών αρχίζει να ασχολείται με την μουσική, ξεκινώντας με μαθήματα πιάνου και θεωρητικών, ενώ παράλληλα σπουδάζει την τέχνη της Χορωδιακής Μουσικής ως μέλος της Παιδικής Δημοτικής Χορωδίας Βόλου με Μαέστρο την Φανή Καρκάλα.

Κορυφαίο γεγονός για το Νίκο Χιώτογλου αποτελεί η φοίτηση δίπλα στον καθηγητή και Μαέστρο Γιάννη Καρκάλα (1995-2015), από το τμήμα του οποίου αποφοιτά με Άριστα στα Πτυχία Αρμονίας, Φούγκας, Αντίστιξης και Διεύθυνσης Χορωδίας.

Παράλληλα σπουδάζει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ενώ είναι Ιδρυτής και Μαέστρος της Χορωδίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2015), η οποία αριθμεί 40 χορωδούς φοιτητές.

Το 2012 ο Νίκος Χιώτογλου ιδρύει την Ορχήστρα «ΡΥΘΜΟΣ», η οποία αποτελείται από 15 και πλέον μουσικούς παραδοσιακών και ευρωπαϊκών μουσικών οργάνων.

Από το 2014 ξεκινά μια πορεία έντονης δραστηριότητας και καινοτομίας με συμμετοχές σε μουσικά φεστιβάλ και αφιερώματα (Φεστιβάλ Λεμάν – Σεπτέμβρης 2014, «Μεσόγειος» 2015, Ντουμπάι-Οκτώβρης 2016, Λονδίνο – Δεκέμβρης 2019), ενώ παράλληλα η ορχήστρα πραγματοποιεί πολλές συναυλίες δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως τους: Κώστα Μακεδόνα, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Διονύση Σαββόπουλο, Γλυκερία, Έλλη Πασπαλά, τον Ορφέα Περίδη, την Μελίνα Κανά, τη Λιζέτα Καλημέρη, τον Γιώργο Ανδρέου κ.ά.

Επικοινωνήστε για περισσότερες πληροφορίες

Menta Art Events
+30 210 8617577
info@menta3.com

Για περισσότερες πληροφορίες, αφήστε το μήνυμά σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Εκδηλώσεις

Ενημερωθείτε για τις τρέχουσες και μελλοντικές εκδηλώσεις του Νίκου Χιώτογλου και της Ορχήστρας «Ρυθμός»