Η ζωή του

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε την επαγγελματική του θητεία στο τραγούδι το 1990, τραγουδώντας ρεμπέτικα και λαϊκά.

Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος κυκλοφόρησε το 1996 με τον τίτλο «Αθώος Ένοχος» σε μουσική του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και σε στίχους του Άρη Δαβαράκη.

Έχει συνεργαστεί με την Χάρις Αλεξίου, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Γιώργο Νταλάρα, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Νίκο Πορτοκάλογλου, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Μανώλη Λιδάκη, το Νίκο Αντύπα, τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον Δημήτρη Μπάση, τον Κώστα Μακεδόνα και άλλους.

Από το 2010 έχει ξεκινήσει η συνεργασία του με την παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια Yasmin Levy με την συμμετοχή του σε συναυλίες της, σε Ελλάδα και Ισραήλ.

Έχει γράψει στίχους και μουσική για τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Γιάννη Κούτρα, τον Δημήτρη Μπάση, τη Ραλλία Χρηστίδου, τη Σαλίνα και τη Σοφία Στρατή.
Επίσης έχει συνεργαστεί σε συναυλίες και δισκογραφικά στα σημαντικότερα έργα του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιάννη Μαρκόπουλου, του Θάνου Μικρούτσικου και του Μίμη Πλέσσα.

Τον Οκτώβριο του 2003 τιμήθηκε στο Μονακό, με το βραβείο “Best Selling Greek Artist” που διοργανώνεται από το ινστιτούτο World Music Awards και την IFPI και αφορούσε συνολικά στις πωλήσεις των δίσκων του για το 2002 και το 2003.
Τον Μάρτιο του 2004, μερικές ημέρες μετά από την τελετή αφής της φλόγας στην αρχαία Ολυμπία, κυκλοφόρησε διεθνώς το CD single «Pass The Flame», όπου ερμηνεύει το επίσημο τραγούδι της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Αθήνα 2004, με το οποίο συμμετείχε και στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004.

Το «Pass The Flame» γράφτηκε από τους Trevor Horn και Lol Creme. ηχογραφήθηκε στα Sarmwest Studios στο Λονδίνο και τους ελληνικούς στίχους έγραψε η Λίνα Νικολακοπούλου. O Trevor Horn είναι ένας συνθέτης και παραγωγός βραβευμένος με Grammy, που έχει συνδέσει το όνομά του με πολύ μεγάλους καλλιτέχνες διεθνώς (Paul Mc Cartney, Bryan Ferry, Pet Shop Boys, Art of Noise, Seal, Robbie Williams και πολλούς άλλους)

Τον Ιούνιο του 2007 πραγματοποιήθηκε μια συναυλία-γιορτή για τα «10 χρόνια live» του, στο Λυκαβηττό με τη συμμετοχή πολλών φίλων όπως ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Μανώλης Φάμελλος, η Ραλλία Χρηστίδου, η Σοφία Στρατή, ο Στάθης Δρογώσης, ο Αντώνης Μιτζέλος και ο Θάνος Παπανικολάου. Η συναυλία στέφθηκε με πρωτοφανή επιτυχία καθώς παρευρέθησαν πάνω από 7.500 θεατές.
Τον Οκτώβριο του 2014 κυκλοφόρησε το “Ότι θυμάσαι δεν πεθαίνει” σε μουσική του Θάνου Μικρούτσικου και σε στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου ενώ ένα τραγούδι είναι σε στίχους του Άλκη Αλκαίου.

Το 2015 έγραψε για πρώτη φορά θεατρική μουσική για την παράσταση “Πηνελόπη Δέλτα” σε κείμενο του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, όπου ανέβηκε στο Θέατρο Ημέρας την περίοδο 2014-2015, σκηνοθέτησε η Ανδρομάχη Μοντζολή και πρωταγωνίστησαν η Τζένη Καλέργη, ο Ντίνος Καρύδης, ο Θεόφιλος Βανδώρος και η Ράσμη Τσόπελα.

Συνολικά Από το 1996, έχει κυκλοφορήσει 14 προσωπικούς δίσκους, οι περισσότεροι εκ των οποίων διακρίθηκαν ως χρυσοί και πλατινένιοι ξεπερνώντας το 1 εκατομμύριο σε πωλήσεις και έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 1000 συναυλίες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Επικοινωνήστε για περισσότερες πληροφορίες

Menta Art Events
+30 210 8617577
info@menta3.com

Για περισσότερες πληροφορίες, αφήστε το μήνυμά σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Δισκογραφία

Στούντιο άλμπουμ

Αθώος ένοχος (1996)
Μόνο ένα φιλί (1997)
Φύλακας Άγγελος (1999)
Είναι δική μας η ζωή μας (2000)
Ξύλινο αλογάκι (2003)
30 και κάτι (2004)
Ταξίδια φιλιά (2006)
Και πάλι παιδί (2008)
Η Σμύρνη του έρωτα (2012)
Ήλιος Κόκκινος (Μάριος Τόκας) (2012) [Συμμετοχή με 3 τραγούδια]
Μουσικό κουτί (2013)
Ότι θυμάσαι δεν πεθαίνει (2014)
Ψεύτης Καιρός (2016)

Ζωντανές ηχογραφήσεις

Γιάννης Κότσιρας LIVE (2002)
Γιάννης Κότσιρας LIVE 2010 (2010)
Παραγγελιά (με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα) (2016)

Συλλογές

Best of Yiannis Kotsiras (2004)

Επανεκτελέσεις

Άξιον Εστί (2002)
Ο Δρόμος (2006)

Νέος δίσκος

Εκδηλώσεις

Περασμένες, τρέχουσες και μελλοντικές εμφανίσεις του Γιάννη Κότσιρα.