Βιογραφία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απόφοιτη του τμήματος “Κοινωνικής Πολιτικής” του Παντείου Πανεπιστημίου και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στη Συμβουλευτική Ψυχοσωματικής Υγείας.

Από πολύ μικρή ηλικία, λαμβάνει μέρος σε χορωδίες και μουσικούς διαγωνισμούς, σε μπάντες, ως η βασική τραγουδίστρια, παίζοντας σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας και αφήνοντας πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η ασχολία της με το τραγούδι γίνεται πιο εντατική όταν, το 2014, την ανακαλύπτει η Νατάσσα Μποφίλιου και την προτείνει στον συνθέτη Κώστα Τσίρκα, με σκοπό τη δημιουργία ενός κοινού project.

Δύο χρόνια αργότερα, το Δεκέμβρη του ‘16, κυκλοφορεί ο πρώτος της προσωπικός δίσκος με τίτλο “Μαζί το Χειμώνα” σε σύνθεση Κώστα Τσίρκα. Ραδιοφωνικοί παραγωγοί ξεχωρίζουν αρκετά τραγούδια του δίσκου αυτού όπως το “ο Χρόνος Είναι Με Το Μέρος Μας», οι “Ατέλειωτες Μέρες” και το “Λαμπραντόρ». Ένας ποπ δίσκος, γλυκός, νοσταλγικός με έντονο το ακουστικό στοιχείο. Σπουδαίοι δημιουργοί όπως ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος και ο Ηλίας Βαμβακούσης συμβάλλουν στη δημιουργία του album, γράφοντας στίχους και ενορχηστρώνοντας, αντίστοιχα.

Από τότε έχει μοιραστεί τη σκηνή, είτε ως guest είτε σε δικές της παραστάσεις, με καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Κότσιρας, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Στάθης Δρογώσης, ο Σπύρος Γραμμένος, ο Κωστής Μαραβέγιας, η Παυλίνα Βουλγαράκη και η Δήμητρα Σελεμίδου.

Το Χειμώνα του 2019 συμμετέχει στην παράσταση «Καθαρή Εξόδιος» του Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη, ο γνωστός Τσολιάς της Ελληνοφρένειας και περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα.

Το καλοκαίρι του 2019, την ανακαλύπτει ο Μάριος Φραγκούλης και περιοδεύουν σε Ελλάδα και Κύπρο. Αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις ερμηνεύοντας τραγούδια από το προσωπικό της ρεπερτόριο, αλλά και άλλων σπουδαίων δημιουργών.

Από τον Οκτώβριο του 2018 και λίγο πριν το καλοκαίρι του 2020, ολοκληρώνεται η δεύτερη δισκογραφική της δουλειά, ένα mini album με τίτλο “Καταφύγιο”. Με σειρά κυκλοφορίας: “Το Μέσα μου Φως” σε στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου, η “Ανοιξιάτικη Μέρα” σε στίχους Σπύρου Γραμμένου, το “Δεν ήρθα Ποτέ” σε στίχους Κώστα Τσίρκα και τέλος, το ομώνυμο “Καταφύγιο” σε στίχους Μυρτώς Βασιλείου. Στο project αυτό, υπογράφει και πάλι τη μουσική ο Κώστας Τσίρκας έχοντας δίπλα τους τον Αλέξανδρο Λιβιτσάνο στις ενορχηστρώσεις.

Σημεία αναφοράς στην πορεία της αποτελούν:

  • Η παρουσία της στο Ηρώδειο, τον Σεπτέμβρη του 2020, στο πλευρό του Μάριου Φραγκούλη.
  • Η συνεργασία της με τη Λίνα Νικολακοπούλου και ειδικότερα η συμμετοχή της στην παράσταση “Δικαίωμα” που επιμελήθηκε και σχεδίασε η σπουδαία Ελληνίδα στιχουργός στο πλαίσιο του ειδικά διαμορφωμένου διαδικτυακού προγράμματος «Μήνας της Γυναίκας» που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής ως ένδειξη τιμής στο γυναικείο φύλο, στο πλάι του Μάριου Φραγκούλη και του Γιώργου Περρή.
  • Η ερμηνεία της, σε πρώτη εκτέλεση, στο τραγούδι “Η Φυλακή Της Αντιγόνης” σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Νίκου Χιώτογλου.
  • Η περιοδεία σε διάφορα μέρη της Ελλάδας στο πλευρό του Μανώλη Μητσιά, το καλοκαίρι του 2022.
  • Η συμμετοχή της στον δίσκο Μάνος Λοΐζος – ΜΕΤΑ, με το τραγούδι “Δεν θα ξαναγαπήσω”, μια διασκευή του Αλέξανδρου Λιβιτσάνου.

Το φθινόπωρο του 2022 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον 3ο της προσωπικό δίσκο σε μουσική Κώστα Τσίρκα, στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και Νάντιας Δουλαβέρα, ενορχήστρωση Αλέξανδρου Λιβιτσάνου σε παραγωγή του Μάριου Φραγκούλη και του Γιώργου Περρή.

Επικοινωνήστε για περισσότερες πληροφορίες

Menta Art Events
+30 210 8617577
info@menta3.com

Για περισσότερες πληροφορίες, αφήστε το μήνυμά σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Εκδηλώσεις

Ενημερωθείτε για τις τρέχουσες και μελλοντικές εκδηλώσεις της Μυρτώς Βασιλείου